Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A lenyugvó NAV-nak is van ereje?
  2015-05-10 08:00:09, vasárnap
 
  Eddig valahányszor azzal adtak elő valamt, hogy ügyfélbarátabb, szolgáltatóbb lesz, az csak arra volt jó, hogy mások kerüljenek helyzetbe és lopjanak. Ez utóbbi amúgy a rendszer logikája, nem lehet egy hivatal szolgáltató, ha politikai kormányzás és egyszemélyi döntés van mindenben, ha em a jog, hanem az egyedi elbírálás dönt mindenben.


A lenyugvó NAV-nak is van ereje?

2015. május 09., szombat

Szerző: Baksa Roland

Vida Ildikó távozását már eldöntötték, a kormánnyal immár a nyilvánosság előtt folyó alkudozásának az a tétje, hogy békében távozhat-e, előveszik-e később őt valamilyen intézkedése miatt a ,,vidátlanított" adóhivatal érájában - értesült a HVG.

Bénultság, kivárás jellemzi a Nemzeti Adó- és Vámhivatal adószakmai részlegét, csak a bűnügyi részlegen teszik a dolgukat folyamatosan - ecsetelte a HVG-nek a hivatalon belüli hangulatot a NAV dolgaira közelről rálátó forrás. Más csatornákon olyan, a kivárást megmagyarázó információk jutottak el lapunkhoz, melyek szerint hetek óta megy a NAV-elnöki casting. Ma ugyanis már szinte mindenki készpénznek veszi a lapunkban korábban felvázolt forgatókönyvet (HVG, 2015. március 28.). E szerint a Simicska Lajos emberének elkönyvelt, a tavaly őszi kitiltási botrányban a közvetlen felettesét, Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert és a kormányfőt, Orbán Viktort is magyarázkodásra késztető jelenlegi NAV-elnök, Vida Ildikó ideje kitelt, távozásának az előkészületei zajlanak.

Sokatmondó, hogy bár a kormány tárgyalta a Vida nevével fémjelzett adóhatósági életpályamodellt és béremelési javaslatokat, azokra Orbán nem bólintott rá. De a NAV-elnök küszöbönálló menesztésével hozható összefüggésbe az is, hogy - amint arról a hvg.hu beszámolt - március elején távozott az adóhatóságtól Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak a bátyja, akit gyakorlatilag ,,kimenekítettek" a nagy változások előtt álló hivatalból. A jogász végzettségű Tiborcz Péter 2014 nyarán került, nagy meglepetésre, informatikai fejlesztési főosztályvezetőként a NAV-hoz.

A NAV budapesti központjánál

Fotó: Fazekas István

Vida elmozdításához a muníciót az Állami Számvevőszék szolgáltatná, mely március közepén kritizálta a NAV működését, többek között a kiemelt adózói kör adóztatásának és ellenőrzésének gyakorlatát és az ellenőrzéseket támogató informatikai rendszer szabályozottságát. Az ÁSZ április közepéig adott időt az adóhivatal első emberének, hogy letegyen az asztalra egy intézkedési tervet. Ezt ő meg is tette - legalábbis a saját közleménye szerint, melyet Vida egy nappal az után hozott nyilvánosságra, hogy a Népszabadság már azt állította: elképzelhető, hogy a nyáron már nem ő fogja vezetni az adóhatóságot.

Ez azonban még korántsem jelenti azt, hogy az ÁSZ nem talált kivetnivalót a NAV javaslataiban. A számvevők több mint egy hete nem válaszolnak arra a kérdésünkre, hogy Domokos László elnök kielégítőnek tartja-e Vida levelét és intézkedési tervét. Ha ugyanis nem, akkor fegyelmi, súlyos esetben akár büntetőeljárást is indíthatna.

Úgy tudni, Orbánék még nem találták meg Vida utódját. Ha volt is kiszemelt, akit a kormányfő is elfogadott volna, az nem vállalta, ezért a szereplőválogatás még tart. Több potenciális jelöltről is lehet hallani. Az egyik verzió szerint kívülről, akár a négy legnagyobb - angolul Big Fourként emlegetett - adótanácsadó cég egyikéből jöhetne az új arculatú hivatal új elnöke. De nem kizárt, hogy a Nemzetgazdasági Minisztériumból kerül ki a következő NAV-elnök, ha így lenne, az Varga tárcavezető befolyásának erősödését is jelentené. De az adóhivatalon belülről sem kizárt a pótlás.

Ám a jelek szerint Vida nem adja könnyen a bőrét. Az atv.hu ,,Simicska bizalmasai közé tartozó forrása" azt mondta, hogy ,,a miniszterelnök nem is tévedhetne nagyobbat, Ildikó nem távozik magától". Vidának számos ütőkártyája lehet, az általa irányított szervezet sokakról sok mindent tudhat, megannyi kínos ügyet képes feldobni. Az egyik adut épp a napokban játszhatta ki - legalábbis ez a narratíva is életképes, ha a hvg.hu által feltárt áfacsalási ügyre gondolunk. Bő két hete a NAV egy cukorkereskedelemmel foglalkozó vállalkozói láncolatot fülelt le: a bűnszervezetet 1,2 milliárd forint áfa elcsalásával gyanúsítja, 11 személyt előzetes letartóztatásba is helyeztek. Köztük Mikóczy Zoltánt, a magyar lóként versenyeztetett Overdose gazdáját is, akinek egyik cégébe a jobboldalhoz sorolt prominens magyar vállalatok (a CIG Pannónia, a Demján Sándor nevével fémjelzett Euroinvest, az OTP Bank, a Mol és a Simicska-Nyerges-féle vállalatbirodalom ékkövének számító Közgép) vásárolták be magukat még a 2010-es parlamenti választások előtt egy hónappal, amikor biztosra lehetett venni a Fidesz győzelmét - most pedig ők igyekeznek eltolni maguktól Mikóczyt.

De nem csak az elnök talpára kötnének útilaput. Információink szerint a kormány - bár hivatalosan eddig nem ismerték el - sorcserére készül a NAV-nál. Az adószakmai elnökhelyettes, Csillag Dezsőné közel van a nyugdíjhoz, ráadásul neve a tavaly őszi kitiltási botrányban is felmerült. De nem csak emiatt áll rosszul a szénája. Forrásaink arra emlékeztetnek, hogy Csillagné régi vágású adóhivatalnok, a legújabb informatikai eszközök, az ügyfélbarátabb, szolgáltató jellegű adóhivatali működés - melyre a kormány állítólag szeretné átkalibrálni a NAV-ot - nem igazán passzolnak az ő kvalitásaihoz. Ha teljesen más imázst építene fel a kormány a NAV-nak, akkor nem csak az elnökhelyettesi szintig hatolna le a vérfrissítés.

BAKSA ROLAND

http://hvg.hu/gazdasag/201519_alku_vida_ildiko_elmozditasarol_a_lenyugvo_
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: életpályamodellt, büntetőeljárást, letartóztatásba, minisztériumból, magyarázkodásra, elnökhelyettesi, versenyeztetett, nemzetgazdasági, nyilvánosságra, ellenőrzésének, elmozditasarol, forgatókönyvet, kimenekítettek, elnökhelyettes, elmozdításához, ellenőrzéseket, ügyfélbarátabb, bűnszervezetet, miniszterelnök, kvalitásaihoz, adóztatásának, adóhatóságtól, gyakorlatilag, összefüggésbe, menesztésével, információink, előkészületei, szolgáltatóbb, emlékeztetnek, javaslataiban, vidátlanított, adóhivatalnok, alkudozásának, küszöbönálló, vérfrissítés, megmagyarázó, csak arra, rendszer logikája, hivatal szolgáltató, egyedi elbírálás, lenyugvó NAV-nak, kormánnyal immár, nyilvánosság előtt, bűnügyi részlegen, dolgukat folyamatosan, hivatalon belüli, kivárást megmagyarázó, lapunkban korábban, tavaly őszi, közvetlen felettesét, előkészületei zajlanak, kormány tárgyalta, Baksa Roland, Vida Ildikó, Nemzeti Adó-, Simicska Lajos, Varga Mihály, Orbán Viktort, Orbán Viktor, Tiborcz Istvánnak, Tiborcz Péter, Fazekas István, Állami Számvevőszék, Domokos László, Nemzetgazdasági Minisztériumból, Köztük Mikóczy Zoltánt, Demján Sándor, Csillag Dezsőné, BAKSA ROLAND,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Akarat  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Nevem  Facebookon kaptam  Png nő  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Kellemes délutánt kívánok  Alázat  Jó éjszakát  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Akarat  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Png telefon  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Idő  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png csokor  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Akarat  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Leonardo da Vinci gondolata  Png cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Elköszönt  Még csak most kezdődik a nap  Akarat  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Fekete-erdő desszert  A Megváltó szolgálatában  Lóhere  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Kellemes délutánt kívánok  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Adakozás  Png ház  Bertolt Brecht -től idézet  Nevem  Jó éjszakát  Png csokor  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png kutya  Egy maradéktalanul uralt világ  Egy hatékony szolga  Png kislány  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Kaffka_Margit  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Alázat  Lóhere  Png rózsa csokor  Reggel van  Erdőn  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Jó éjszakát  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam Annuska bar...  Png férfi  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Hiányzik  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Png virág  Alázat  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
csak arra, rendszer logikája, hivatal szolgáltató, egyedi elbírálás, lenyugvó NAV-nak, kormánnyal immár, nyilvánosság előtt, bűnügyi részlegen, dolgukat folyamatosan, hivatalon belüli, kivárást megmagyarázó, lapunkban korábban, tavaly őszi, közvetlen felettesét, előkészületei zajlanak, kormány tárgyalta, adóhatóságtól Orbán, nagy változások, jogász végzettségű, kiemelt adózói, ellenőrzéseket támogató, adóhivatal első, intézkedési tervet, saját közleménye, után hozott, számvevők több, egyik verzió, négy legnagyobb, következő NAV-elnök, adóhivatalon belülről, jelek szerint, általa irányított, egyik adut, napokban játszhatta, magyar lóként, jobboldalhoz sorolt, 2010-es parlamenti, elnök talpára, kormány &#8211, adószakmai elnökhelyettes, legújabb informatikai, kormány állítólag, elnökhelyettesi szintig, életpályamodellt, büntetőeljárást, letartóztatásba, minisztériumból, magyarázkodásra, elnökhelyettesi, versenyeztetett, nemzetgazdasági, nyilvánosságra, ellenőrzésének, elmozditasarol, forgatókönyvet, kimenekítettek, elnökhelyettes, elmozdításához, ellenőrzéseket, ügyfélbarátabb, bűnszervezetet, miniszterelnök, kvalitásaihoz, adóztatásának, adóhatóságtól, gyakorlatilag, összefüggésbe, menesztésével, információink, előkészületei, szolgáltatóbb, emlékeztetnek, javaslataiban, vidátlanított, adóhivatalnok, alkudozásának, küszöbönálló, vérfrissítés, megmagyarázó, elcsalásával, javaslatokat, jobboldalhoz, folyamatosan, informatikai, adóhatóságot, népszabadság, kivetnivalót, átkalibrálni, adótanácsadó, kielégítőnek, befolyásának, nyilvánosság, központjánál, meglepetésre, számvevőszék, szolgáltatná, adóhivatalon, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1367
  • e Hét: 15597
  • e Hónap: 26708
  • e Év: 180204
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.